Hallucinant! Vrouw verneemt via brief van belastingen overlijden van dochter

door: BVDO
Begrafenis - doodskist - lijkkist
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Ria van Triet uit Rotterdam heeft via een brief van de belastingsdienst te horen gekregen dat haar dochter overleden was. De vrouw is boos op de gemeentediensten omwille van de manier waarop gehandeld werd.

Het verhaal raakte nu pas bekend, maar in maart 2022 kreeg de vrouw een brief van de belastingen waarin ze las dat haar dochter overleden was en er mogelijk een erfenis was. Een jaar voor de brief was de vrouw het contact met haar 57-jarige dochter verloren na spanningen binnen de familie. De dochter had twee jaar daarvoor de diagnose autisme gekregen en leefde liever in eenzaamheid.

De dochter overleed op 3 december 2021 in een hospice. Ze had enkel contact met haar begeleider en haar moeder, met wie ze ging wandelen tot enkele maanden voor haar overlijden. Een dag voor haar overlijden ten gevolge van kanker had de dochter een voorlopig testament laten opmaken, waarin ze schreef dat ze niet wou dat haar familie op de hoogte zou gebracht worden van haar overlijden, maar het testament was niet ondertekend, zo schrijft Rijnmond.nl.

Toch hielden de gemeentediensten van Rotterdam rekening met het testament en werd de dochter gecremeerd. Haar bezittingen werden verkocht om de kosten van de uitvaart te dekken. De moeder dacht dat het om een fout ging toen ze de brief kreeg, maar nadat ze de belastingsdienst belde bleek alles wel degelijk te kloppen. Ze neemt hen dan ook niks kwalijk, maar wel de gemeente Rotterdam die rekening hield met een niet ondertekend testament.