Tragisch: Opa redt zijn twee kleinkinderen, maar bekoopt heldendaad met de dood

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een zestiger is op een zowel tragische als heldhaftige wijze gestorven. Hij kon zijn twee kleinkinderen van de dood redden, maar zichzelf niet.

De 61-jarige Engelsman was met de rest van de familie op vakantie in Gouves, op het Griekse eiland Kreta. Hij keek toe toen zijn twee kleinzonen besloten om te gaan zwemmen.

Tijdens de zwempartij werden de kinderen, zeven en tien jaar oud, plots verrast door grote golven. De grootvader sprong meteen in het water om hen te redden.

De grootvader probeerde de twee kinderen te helpen door hen aan het wateroppervlak te houden. De broertjes konden uiteindelijk met de hulp van een redder het strand bereiken.

Die probeerde daarna hun opa te redden. Ook een getuige schoot te hulp, maar tevergeefs. "We probeerden hem uit het water te trekken, maar de stroming was te sterk en het lukte ons niet", citeert The Sun hem.

Kustwacht

Met de hulp van de kustwacht kon het lichaam van de Brit uit het water gehaald worden. Een ambulance wachtte hem op aan het strand, maar de hulpverleners konden niets meer doen. Het slachtoffer werd doodverklaard.

De twee kleinkinderen waren fysiek in orde, maar verkeerden in shock na de gebeurtenissen en werden naar een ziekenhuis overgebracht.

Download nu de gratis app van Redactie24