Uitbater tankstation laat klanten spotgoedkoop tanken: 0,17 euro per liter

door: STS
Tanken
Afbeelding bron: Shutterstock/jittawit21

Automobilisten konden hun ogen niet geloven toen ze gingen tanken en zagen dat de prijs extreem laag was.

Met de hoge brandstofprijzen van tegenwoordig was het aantal wagens dat aanschoof bij het tankstation in Rancho Cordova (VS) niet te tellen.

Iedereen belde zijn vrienden en familie met het nieuws dat er getankt kon worden aan slechts 69 dollarcent per gallon (3,78 liter). Omgerekend is dat 17 eurocent per liter.

Het was een fout van uitbater John Szczecina die ervoor zorgde dat er spotgoedkoop getankt kon worden aan het Shell-tankstation. Hij moest de prijs verhogen naar 6,99 dollar, maar stelde de prijs per ongeluk in op 69 cent.

Om 14.30 uur vertrok de man naar huis. Pas toen hij de dag nadien om 04.30 uur 's ochtends aankwam om aan zijn shift te beginnen, merkte hij dat hij een fout gemaakt had. 20.000 dollar aan inkomsten gingen verloren, en de man werd daarvoor ontslagen.

"Zelfs al heeft het mij mijn werk gekost, het is goed. Omdat de waarheid is dat het mijn fout was. Ik weet dat niemand zoiets nog over zijn lippen krijgt, maar ik vind het belangrijk om mijn fout toe te geven en er alles aan te doen om het goed te maken", vertelde de man aan The Washington Post.

Hij probeert de verloren inkomsten nu terug te betalen. Dat lijkt aardig te lukken, want via de crowdfunding-website GoFundMe wist hij al meer dan 24.000 dollar te verzamelen.

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24