Vreselijk: Vrouw vliegt uit attractie in pretpark en sterft

door: STS
Carrousel
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw is na een tragisch ongeluk in een pretpark om het leven gekomen. Ze bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De 34-jarige Davine Muniz Cordeiro vloog op 22 september 2023 met zitje en al uit een grote carrousel in het Mirabilandia pretpark in het Braziliaanse Olinda. De vrouw smakte op de grond.

Het slachtoffer, die leerkracht Engels was, raakte levensgevaarlijk gewond bij het incident. Ze liep verschillende breuken op, alsook hersenschade. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en onderging daar de voorbije vier maanden tien operaties. Een deel van haar hersenen werd verwijderd.

Nu is de vrouw na een lange strijd aan haar verwondingen bezweken. Er wordt nog steeds onderzocht wat er die noodlottige dag precies fout ging met de attractie, waarbij de stoeltjes een hoogte van twaalf meter bereiken.

"Mijn zoontje zat op de rit voor het ongeluk. Tijdens de rit erna liep het mis. De attractie functioneerde normaal, maar het touw brak en de vrouw vloog door de lucht", citeert Metro een getuige.

(Archieffoto)