96-jarige dame wordt uit woning gezet, tegen haar laatste wens in: "Laat mij hier toch sterven..."

door: STS
Bejaarde vrouw
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een hoogbejaarde vrouw uit de provincie Antwerpen staat op het punt om uit haar huurwoning gezet te worden. Het pand is onbewoonbaar verklaard.

De 96-jarige Jeanneke uit Waarloos, een deelgemeente van Kontich, woont in een huurwoning van het OCMW.

Maar de vrouw moet tegen midden november noodgedwongen verhuizen, want de woning is onbewoonbaar verklaard. Ze kreeg een serviceflat aangeboden van de gemeente.

Maar Jeanneke wil helemaal niet verhuizen. "Ik woon hier sinds 1950. Ik kreeg bericht dat het huis niet meer in orde is, maar ik woon hier graag en ik wil hier sterven. Ik zou van mijn huisje", vertelde de vrouw met tranen in de ogen aan VRTNWS.

"Mijn moeder is hier voor de deur doodgereden, die herinnering aan haar is hier. Mijn man is hier thuis in bed gestorven."

Schepen van Patrimonium en Sociale Zaken Cindy Vanbaeden gaf de opdracht een controle uit te voeren. "Die was moordend, met vijf heel ernstige gebreken. Dat is niet langer verantwoord, hoe moeilijk en pijnlijk het ook is", vertelde ze aan de openbare omroep.

De buren van Jeanneke steunen haar door dik en dun en hebben een petitie opgestart. Er werden al meer dan 200 handtekeningen verzameld.

(Archieffoto)