Argenta verrast spaarders en geeft nu deze rente op spaargeld

door: STS
Argenta
Afbeelding bron: Photonews

Argenta heeft op de dag dat de overheid de rente op een nieuwe staatsbon bekendmaakte meteen teruggeslagen. De bank trekt de rente flink op.

De overheid lanceerde de staatsbon niet enkel om geld in te zamelen voor overheidsfinanciering, maar ook om druk te zetten op de banken. Die verhoogden de jongste maanden hun rente op spaarboekjes, zij het met mondjesmaat.

Met 2,81% nettorente is de staatsbon van de overheid interessant. "Het is op dit moment het beste rendement dat je kan krijgen, gewaarborgd voor een periode van één jaar. Geen enkel spaarboekje of termijnrekening geeft hetzelfde rendement", zei Paul D'Hoore nog in het VTM Nieuws van dinsdagmiddag.

Zijn woorden waren nog niet koud, of er bleek toch al een bank te reageren. En dat is Argenta.

"Argenta lanceert een termijnrekening op één jaar, met netto dezelfde opbrengst als de staatsbon: 2,81%. Maar omdat Argenta 30% roerende voorheffing moet inhouden, bedraagt de brutorente 4,01%", meldt Het Nieuwsblad.

"Argenta verhoogt ook de tarieven voor een termijnrekening op drie jaar. Die zal netto 2,52% opbrengen, wat neerkomt op bruto 3,60%."