Ben jij bereid meer te betalen in de strijd tegen de klimaatverandering? “En steenrijken vliegen voor 10 minuutjes naar de ruimte”

door: BVDO
Wateroverlast
Afbeelding bron: Photonews

Volgens heel wat wetenschappers zijn de overstromingen waarmee we af te rekenen kregen in ons land het gevolg van de klimaatverandering.

Wij vroegen onze lezers of ze bereid zijn om meer te betalen in de strijd tegen de klimaatverandering. Een greep uit de reacties.

“Jaren geleden was het de zure regen die niets meer zou laten groeien, dan het gat in de ozonlaag en nu de opwarming van de aarde. Alles is goed om het geld uit de gewone man zijn zakken te kloppen. De natuur herstelt altijd zichzelf.”

“Met de strijd tegen klimaatopwarming zijn ze 30 jaar te laat begonnen.”

“Rechtstreeks of onrechtstreeks, de ‘gewone werkmens’ zal dit sowieso betalen! Wordt het ons niet direct aangerekend, we krijgen de hogere rekening dan wel gepresenteerd aan de kassa.”

“Vanaf het moment dat de grote wereldmachten hun fouten veranderen wel. China, Rusland, Afrika en de VS! Die vervuilen elk 100 keer meer dan heel de EU.”

“Die van de stroom steken al jarenlang geld in hun zakken. Dat die er nu ook maar voor opdraaien. Eerst was voor windenergie, dan voor zonne-energie, maar daar zien wij niets van.”

“Nee, want het is niet omdat je betaalt dat het milieu er beter van wordt. Mijn klimatologische voetafdruk is heel klein. Er zijn anderen wiens winstbejag vooropstaat. Die hebben een veel grotere impact op het klimaat.

“Wij moeten meer betalen voor de strijd tegen milieuvervuiling? En die steenrijken vliegen voor de fun de ruimte in voor 10 minuutjes. Aan 250.000 dollar per ticket? Kan het nog gekker?”