"Criminelen hebben het hier voor het zeggen, straffeloosheid is de nieuwe norm"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De ontvoering en dood van de 4-jarige kleuter Dean zorgt voor veel beroering. Temeer omdat Dave De Kock al een zware criminele voorgeschiedenis had.

Zo werd hij in 2010 veroordeeld tot 10 jaar cel na de dodelijke mishandeling van zijn 2-jarig stiefzoontje. Hij zat die straf volledig uit, maar werd daarna niet meer opgevolgd.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag of zij nog vertrouwen hebben in Justitie.

"Justitie zal haar fout nooit inzien. Hij moest indertijd voor assisen zijn verschenen, dan zat hij nu nog in de cel. Het is een echte schande voor Justitie. Dat veel rechters nu maar eens goed gaan nadenken", schrijft Andre.

"Al jaren niet meer. Na Dutroux nog niets veranderd, dat gerechtssysteem", stelt Renata.

"Ja. Maar men kan niet besparen op openbare diensten en tegelijk verlangen dat de juiste begeleiding blijft doorgaan. Kapot besparen kost mensenlevens", zegt Walter.

"Schandalig wat er in België allemaal kan gebeuren. Als het hun kinderen waren, zouden ze dan ook zo reageren?", vraagt Josepha zich af.

"Ik heb geen enkel vertrouwen in Justitie. De slachtoffers blijven in de kou staan en psychologen vinden altijd wel één of andere afwijking. Ikzelf heb al mijn rugzak. Arme familie, ik wens ze veel moed toe", schrijft Ilse.

"Ze delen liever nieuwe en zwaardere boetes uit aan de bevolking dan de bevolking te beschermen tegen zulke mensen", vindt Jos.

"Ik heb in elk geval meer vertrouwen in onze Justitie dan die in de Verenigde Staten", laat Luc weten.

"Hij heeft een veel te lichte straf gekregen voor het eerste kind. Wij hebben tien jaar voor hem betaald toen hij in de gevangenis zat en nu werkt hij blijkbaar nog niet en vermoordt hij nog een onschuldig kind. Nu nog een duur proces en een hopelijk levenslange gevangenisstraf, waarvoor wij nog eens moeten betalen", zegt Jean Claude.

"De wet is de wet. De rechters voeren de wetten uit die onze politici hebben gemaakt en hebben goedgekeurd", merkt Jose op.

"Ik heb al jaren geen vertrouwen meer in Justitie. Criminelen hebben het hier voor het zeggen. Straffeloosheid is de nieuwe norm, en dat in alle lagen van de bevolking", vindt Jeanine.

"Het is steeds meer een klassenjustitie in plaats van rechtvaardigheid. Al die rechters menen de waarheid in pacht te hebben, terwijl niet 5% de mening van de bevolking vertegenwoordigt. Welke absurde uitspraken worden er toch gedaan?", stelt Freddy.