E-sigaret zorgt voor zware brandwonden: Ding ontploft in Belg zijn broekzak

door: STS
E-sigaret
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De eigenaar van een elektronische sigaret heeft een heel onaangename verrassing gekregen. Het ding ontplofte in zijn broekzak.

Het slachtoffer bevond zich donderdagavond in het station van Mechelen toen het mis liep. De e-sigaret die in zijn broekzak stak, ontplofte plots om onduidelijke reden.

De man raakte daarbij gewond. Hij liep brandwonden op aan zijn been. "Toen we ter plaatse kwamen, zagen we de man op de grond zitten. Hij werd gekoeld door een waterslang van een drankstandje daar ter plaatse", vertelde de brandweer aan VRTNWS.

"Al snel bleek dat de man tweede- en derdegraads brandwonden had over zijn volledige linkerbeen. Hij is dan ook meteen overgebracht naar het AZ Sint-Maarten voor verdere verzorging."

Batterij

"Wij zien ongeveer één à twee keer per jaar een ongeval met een e-sigaret", zei Peter Van Rossum van de vzw Oscare brandpreventie op VTM.

"Vaak heeft het te maken met de batterij, die kortsluiting geeft. Doordat het om een goedkoop toestel gaat, dat online werd aangeschaft en niet conform is. Of doordat de batterij beschadigd is geraakt door vallen of andere oorzaken."