Energieprijzen stijgen, Testaankoop geeft belangrijke raad: "Best voor eind deze maand"

door: STS
energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Ben je nu beter af met een vast energiecontract, of een variabel contract? Testaankoop is er duidelijk over.

"Dit is het moment voor een vast contract", luidt het advies van de consumentenorganisatie. Dat komt omdat de energieprijzen weer in de lift zitten.

"De energieprijzen zijn de afgelopen dagen weer gestegen en zullen in september waarschijnlijk hoger liggen dan nu. Testaankoop adviseert iedereen die een vast contract wil afsluiten om dit voor het einde van de maand te doen."

"De prijzen voor levering in de volgende kwartalen stijgen ook allemaal. Er zijn een aantal redenen voor deze stijgingen: stakingen bij LNG-terminals in Australië, onderhoudswerkzaamheden aan gasinstallaties in Noorwegen, en een gestegen energievraag door de vraag naar koeling in sommige Europese landen."

"Deze prijsstijging zal zeer waarschijnlijk worden weerspiegeld in de tarieven die leveranciers in september zullen aanbieden."

"Iedereen die gemoedsrust wil tijdens de winterperiode en niet proactief de energieprijzen op de markten in de gaten wil houden, kan best voor het einde van deze maand een vast contract afsluiten," raadt Laura Clays, woordvoerder van Testaankoop, aan.