Extra doelgroep voor griepvaccin: “Uitdrukkelijke vraag om je te vaccineren”

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse overheid lanceerde deze week de griepvaccinatiecampagne voor komende winter. Daarbij wordt de nadruk gelegd op enkele doelgroepen zoals 50-plussers, zwangere vrouwen, chronisch zieken en mensen die in de zorg werken.

Onder het motto 'Laat griep deze winter in de kou staan' lanceerde de Vlaamse overheid deze week de nieuwe campagne om doelgroepen aan te zetten zich tegen influenza te laten vaccineren. De campagne legt er de nadruk op dat het op een moment dat het coronavirus nog steeds circuleert extra belangrijk is om zich te laten vaccineren tegen griep (en in sommige gevallen ook tegen pneumokokken).

Valt de nieuwe te vervangen coronapiek samen met de jaarlijkse griepgolf dan worden ziekenhuizen en zorgverstrekkers immers eens te meer overbelast. De campagne richt zich op meerdere doelgroepen. In de eerste plaats de ‘usual suspects’: iedereen vanaf 50 jaar, zwangere vrouwen en patiënten met een chronische aandoening.

Dit jaar worden in een afzonderlijke campagne ook uitdrukkelijk zorgverstrekkers en iedereen die in de zorg werkt, aangesproken. “Als zorgverlener of personeelslid in de zorgsector loop je niet alleen een groot risico om griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten”, stelt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24