Financieel expert D'Hoore vreest het ergste: "Dat gaat allemaal nóg duurder worden"

door: STS
Paul D'Hoore
Afbeelding bron: Photonews

Ook de Belgen zullen de dreigende oorlog tussen Rusland en Oekraïne aan hun portemonnee voelen.

De Europese gasprijs is dinsdag al met 13% gestegen, en de vrees bestaat dat Vladimir Poetin de gaskraan dicht zal draaien als reactie op Europese sancties.

"Als er van Rusland minder gas komt, dan moet het van ergens anders komen. Dat kan niet zomaar, dus dat gaat een prijsopdrijvend effect hebben", zei financieel expert Paul D'Hoore op VTM.

"En dat is wat we hier vooral moeten vrezen. Dat alles wat met energie en grondstoffen te maken heeft, door dit conflict nóg duurder gaat worden. En het was al zo duur."

"Je ziet het ook op de financiële markten; dat gaat onmiddellijk omhoog. Dat wordt wéér duurder, en het was al zo duur."

Beurs

Ook de beurzen voelen de gevolgen van de crisis. "Dit betekent natuurlijk dat het financiële klimaat helemaal om zeep is. Niemand heeft nog zin om risico's te nemen."

"Mensen willen in deze omstandigheden niet te veel geld riskeren. Niet met de beurs, niet met andere zaken. Dus iedereen wordt weer heel conservatief, zorgt heel goed voor z'n centen en wil vooral niet te veel risico's nemen."