Helden! Vader en zoon redden buurmeisjes: “Onbegrijpelijk hoe dit gebeurt”

door: BVDO
Brandweer
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In Ingelmunster hebben een man en zijn zoon twee jonge meisjes uit een brand gered. Buren reageerden geschokt op wat er zich precies afspeelde.

Een man was zondag rond 14.30 uur in de tuin aan het werken toen hij rook zag opstijgen. Hij ging kijken en zag dat de rook uit de zolderverdieping van de buren kwam.

De man klopte op het raam en zag twee jonge meisjes de gordijnen openen. Ze waren in paniek en geraakten niet uit het huis. Zijn zoon verwittigde ondertussen de brandweer.

Vader en zoon slaagden er met een koevoet in de deur te openen, zodat de meisjes uit het huis konden ontsnappen aan de vlammenzee.

De politie stelde vast dat het meisje van 11 jaar alleen thuis was met een vriendinnetje. De oudere zus en moeder waren niet aanwezig.

“De twee meisjes hebben met kaarsen gespeeld, zo is de brand ontstaan”, vertelt een buur aan Het Nieuwsblad. “Het is vooral onbegrijpelijk waarom ze opgesloten zaten en er geen ouder thuis was.”

Het tweetal werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar er was niks aan de hand. Het huis is onbewoonbaar door de brand.