Hoe droog je de natte was in de winter het beste zonder droogkast? Jacotte Brokken geeft 3 belangrijke tips

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Jacotte Brokken is naast weervrouw ook wetenschapsjournaliste bij de VRT. Ze kreeg de vraag voorgelegd hoe je met dit weer je was het beste kan drogen, wanneer je geen droogkast - een energievreter - wil gebruiken.

"Je was droog krijgen in de winter, het is geen evidentie. Ofwel steek je die in de droogkast, maar dat kost heel veel energie", zegt Brokken in een video op VRTNWS.

"Ofwel wacht je tot het buiten droog is, om hem daar te laten drogen. Maar ja, het is winter, dus wanneer is het nog eens droog?"

"Het beste wat je kan doen, is je was binnen laten drogen. Daarvoor heb ik een paar tips. Ten eerste: zorg dat je kamer goed verlucht is. Doe eens een raam open, of zet er een luchtontvochtiger bij."

"Tip twee: doe het best niet in de woonkamer, slaapkamer of een ruimte waar je vaak bent. Want het vocht in jouw was kan ervoor zorgen dat er schimmelontwikkeling plaatsvindt."

"En tip drie: nog voor je je was gaat ophangen: laat hem eens goed uitzwieren in je wasmachine. Dan wordt die nog sneller droog."