CD&V-politici vinden het triest: "Oprechte boosheid, zoveelste gemiste kans"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De christendemocraten van CD&V sluiten zich aan bij de boodschap van bisschop Johan Bonny. Die toont zich "boos en beschaamd" over het feit dat de Katholieke Kerk homoseksualiteit als een zonde blijft zien.

"Ik wil mij verontschuldigen tegenover allen voor wie dit pijnlijk en onbegrijpelijk is", klinkt het in een opiniestuk van Bonny in de Standaard. "Ik ben boos en beschaamd", voegde hij er op Radio 1 aan toe. Bij CD&V staan ze achter Bonny en zijn boodschap.

"Warme steun voor bisschop Bonny in zijn oprechte boosheid over het recente standpunt van de Kerk over homoseksuele relaties", schreef Koen Geens op Twitter. "Vooral steun aan wie zich in het diepst van zijn ziel gekrenkt voelt. Een zoveelste gemiste kans is nooit de laatste. Zo leerden we en blijven we hopen."

Beke, Mahdi en Crevits

"Een moedige bisschop Bonny, die aangeeft dat de Kerk een kans gemist heeft om te verbinden. Liefde is liefde", vindt Wouter Beke."

"Een geloofsgemeenschap kan enkel evolueren indien sommigen hun nek durven uitsteken. Respect", reageerde Sammy Mahdi. "Liefde voor je kerk is ook tegen de stroom in durven varen. Sterk van Johan Bonny", schreef Hilde Crevits.