Klachtenbrief van rusthuisbewoner blijkt door directie geschreven

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

200 personeesleden van een woonzorgcentrum in Arendonk kregen een boze brief van een zekere Jos De Bie in de bus.  Maar met de brief was iets aan de hand.

De brief begint vriendelijk en bedankt het verzorgend personeel voor hun inzet, maar dan volgen drie bladzijden met verwijten. Jos De Bie zou een gepensioneerde leraar zijn, maar dat blijkt niet zo te zijn. De brief is door de directie zelf opgesteld en verstuurd naar het privéadres van alle werknemers. 

Vakbonden zijn enorm aangeslagen door de brief. “Blijkbaar wil de directie het personeel wakker schudden en tegelijk haar missie en visie op de toekomst delen”, zegt Marc Wouters van het ACV aan Gazet van Antwerpen. “Maar met deze brief slaat ze de bal compleet mis.” 

“De directrice heeft me begin deze week per mail laten weten dat ze een brief zou sturen naar het personeel”, zegt Marina Gys (N-VA), schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. “Maar over de inhoud ervan werden wij niet geïnformeerd, laat staan dat we er onze goedkeuring voor gegeven hebben. Dit krijgt zeker nog een staartje.”