"Meestrijden tegen Poetin, voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen"

door: STS
Vladimir Poetin
Afbeelding bron: Photonews

Europa ontwaakte in een nieuwe realiteit nadat de Russische president Vladimir Poetin besloot om Oekraïne binnen te vallen.

Het buurland van Rusland wil zich niet gewonnen geven en probeert met man en macht stand te houden tegen de Russische troepen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Mocht jij in Kiev wonen, zou je dan de wapens opnemen tegen de Russische soldaten, of vluchten voor het geweld?"

"Ik heb nu al het gevoel dat ik iets moet doen, laat staan als het je eigen land is", zegt Kim.

"Ik ben nu 63 en zou zeker helpen meestrijden tegen Poetin, om voor een goede toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen te zorgen", schrijft Noel.

"Ja natuurlijk, ik zou mijn land ook helpen te redden", laat Marie weten.

"Blijven, want waarheen je ook vlucht, je hebt niets meer. Geen geld, geen houvast. En alles achterlaten... Nee, dan liever thuis sterven", zegt Carine.

"Vanuit mijn luie zetel kan ik me niet voorstellen wat en hoe erg het is om daar te zijn. Maar ik denk weggaan voor zo'n overmacht", zegt Staaf.

"Meehelpen waar ik kan. Als je niet kan schieten, zijn er nog andere jobs die je kan doen, zoals vrijwilligerswerk", schrijft Viviane.

"Aangezien ik een militaire opleiding heb genoten, zou ik de wapens opnemen en mijn land beschermen", laat Bart weten.

"Vechten voor mijn land, met in het achterhoofd een beter leven voor kinderen en kleinkinderen", zegt Werner.

"Ik denk dat ik mij diep in mijn huis zou verschuilen. Vluchten heeft geen zin, je komt overal te laat en je bent overal teveel", zegt Rita.

"Ik denk dat elke burger zijn land zou beschermen, maar tegen zo'n zot kan men niet veel beginnen", stelt Denise.

"Ik zou blijven en vechten. Mijn grootouders zijn hier ook gebleven toen de oorlog hier uitbrak", schrijft Chris.

"Ik zou afwachten wat die van de Wetstraat doen, vechten of vluchten naar hun buitenverblijf. Ik doe hen dan na", zegt Willy.

"Ik zou vechten na eerst mijn kinderen in veiligheid gebracht te hebben. Je land, je vrienden, je dorp of stad kwijt, onderdrukt worden naderhand... Nee, dan zou ik vechten", stelt Ilse.

"Ik zou de wapens opnemen. Je moet je land verdedigen en voor je familie en vrienden zorgen. En ook omdat ik die Poetin een verschrikkelijke moordenaar vind", zegt Geertrui.