Ook last van vervelende fruitvliegjes? Zo houd je ze uit je keuken!

door: MRO
fruitvlieg
Afbeelding bron: Pixabay

Fruitvliegjes zijn kleine, vervelende insecten die zich graag ophouden in de buurt van rijp of rottend fruit. Ze kunnen een plaag worden in je keuken of je fruitschaal, maar gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om ze weg te houden. 

Om te beginnen is het belangrijk om je keuken schoon te houden. Gooi afval onmiddellijk weg. Fruitvliegjes houden van etensresten, kruimels, sapvlekken en andere zoete of zure geuren. Door je aanrecht, spoelbak, fornuis en prullenbak schoon te houden, maak je het al een stuk minder aanlokkelijk voor fruitvliegjes.

Je kan fruitvliegen ook weghouden door het gebruik van geuren. Fruitvliegjes houden niet van de geur van basilicum, lavendel, munt, kruidnagel en citroengras. 

Val voor fruitvliegjes

Indien je al geplaagd wordt door fruitvliegjes, dan kan je een val maken met azijn of wijn. Vul een klein potje of glas met een beetje appelazijn, witte wijn of rode wijn. Dek het af met plasticfolie en prik er een paar kleine gaatjes in. De fruitvliegjes komen dan op de geur af en raken niet meer uit het glas.

Tags fruitvlieg