“Opleiding is meer dan ooit cruciaal om een nieuwe job te vinden”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Wanneer je omwille van de crisis je job bent verloren en op zoek moet naar een nieuwe, vraagt men aan kandidaten om zeker hun blik te verruimen om zo ook in andere sectoren hun kwaliteiten in te zetten. Een aanvullende opleiding kan meer dan ooit helpen in je zoektocht naar een nieuwe job. 

“Het aantal vacatures viel vooral in maart en april sterk terug, maar de evolutie is sindsdien terug voorzichtig positief. In augustus 2020 werden 18.595 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld (excl. uitzendarbeid), dat is 19,2% minder dan in augustus 2019, maar dat is zeker ook niet niks”, licht Joke Van Bommel, woordvoerster, van VDAB toe aan Redactie24.

“Er zijn nog steeds heel wat vacatures, al zal het soms wat zoeken zijn om de juiste match te vinden, en zal in sommige gevallen een opleiding nodig zijn. Dit hoeft niet altijd een opleiding te zijn van maanden, het kan ook een online opleiding zijn die je gewoon thuis kan doen.” 

“Bij een werkgever kan je aangeven dat je een opleiding hebt gevolgd en bereid bent om tijd te investeren om bepaalde punten bij te schaven. Opleiding is nu, nog meer dan ooit, cruciaal om een brug te slaan van de ene job naar de andere.”

“Bij de begeleiding van mensen die momenteel naar een job zoeken, bekijken we wat mogelijk is in de sector waar ze vandaan komen. Ook als dat betekent dat men uit een sector komt waar het moeilijker gaat. Dan vragen we de werkzoekenden om hun blik te verruimen en om met bepaalde kwaliteiten die ze hebben opgebouwd ook terecht te kunnen in een andere sector.”

Tags vacature vdab