Vakbond waarschuwt: "Gaat ongetwijfeld leiden tot sociaal bloedbad"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De socialistische vakbond ABVV trekt aan de alarmbel. "Wij eisen een dringende en efficiënte aanpak van de groeiende koopkrachtproblemen van de gezinnen."

"Na periodes van (tijdelijke) werkloosheid worden we nu geconfronteerd met een algemene prijsstijging. Werknemers getuigen hoe moeilijk zij het hebben om de facturen te blijven betalen of benzine te tanken", klinkt het.

"De antwoorden van de regering-De Croo op de moeilijkheden van de gezinnen zijn tot hiertoe ontoereikend en niet efficiënt gebleken."

"Met de tijdelijke maatregelen gaf de regering nog maar eens te kennen dat zij geen voeling heeft met de problemen waarmee werknemers en gezinnen worden geconfronteerd."

"Wij maken ons ernstige zorgen over de koopkrachtproblemen, die ongetwijfeld leiden tot een sociaal bloedbad als er geen structurele maatregelen worden genomen rond de factuur voor energie en verplaatsingskosten."

Betoging

De vakbond plant op 22 april regionale acties in het hele land. Op 20 juni willen de drie bonden een nationale betoging organiseren.

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24