Wormen in je GFT-container? Met deze tips vermijd je ze!

door: MRO
gft afval
Afbeelding bron: MRO

Een gft container is een handige manier om je groente-, fruit- en tuinafval te scheiden en te recyclen. Maar soms kan je container ook een broedplaats worden voor wormen, die je liever niet in je tuin of op je balkon hebt. Met enkele eenvoudige tips kan je wormen in je GFT-container voorkomen.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je GFT-bak goed afgesloten is. Een deksel met een rubberen rand of een klem kan voorkomen dat wormen naar binnen kruipen.

Indien je geen rubber of klem bij de hand hebt, is er nog een andere eenvoudige manier om je gft container goed af te sluiten voor ongedierte. Je kan een een oude panty over de opening spannen.

Leg een laagje droog materiaal op de bodem van je container, zoals karton, houtsnippers of zaagsel. Dit helpt om vocht te absorberen en schimmel te voorkomen, waar wormen van houden.

Ten slotte is het belangrijk om je container regelmatig schoon te maken. Dat doe je met water en azijn of soda. Dit verwijdert eventuele eitjes of larven van wormen en houdt je container fris en hygiënisch.