Jens Dendoncker openhartig over donkere gedachten: “Ik kon maar één ding denken: ik ga dood”

door: ASX
Afbeelding bron: VTM

‘Ik mag er niet aan denken’, de autobiografie van Jens Dendoncker ligt sinds kort in de winkelrekken. In zijn boek beschrijft Jens uitvoerig de donkerste periode uit zijn leven.

Het was even schrikken een kleine drie jaar geleden, toen stand-up comedian Jens Dendoncker zich in volle pandemie liet opnemen in een psychiatrische afdeling. Het leek helemaal niet zo goed te gaan voor de (schijnbaar) immer goedlachse presentator.

In zijn boek ‘Ik mag er niet aan denken’ beschrijft Dendoncker uitvoerig de zwarte gedachten waarmee hij in die periode worstelde. Vooral de paniekaanvallen die Jens ervoer, waren bijzonder heftig. “Je voelt echte pijn, duizeligheid en ademnood, waardoor de angst alleen maar groter wordt. Het is één grote draaikolk die je meesleurt. Je kan maar aan één ding denken: ik ga dood”, vertelt Jens in Het Laatste Nieuws.

Gelukkig gaat het intussen een heel stuk beter met de presentator van ‘The Masked Singer’. Jens staat opnieuw op de planken met zijn zaalshows, waarin hij vol humor terugblikt op zijn verblijf in de psychiatrie. “Het betekent blijkbaar iets als een bekend persoon daarover spreekt. Op één of andere manier lucht dat mensen die hetzelfde meemaken op”, besluit Jens.