Miss België Chayenne Van Aarle wil iets duidelijk maken na zwaar ongeval: "Weet dat iedereen dat denkt"

door: LHX
Chayenne Van Aarle
Afbeelding bron: Instagram@chayennevanaarle

Dinsdag raakte Miss België 2022 Chayenne Van Aarle betrokken in een bijzonder zwaar ongeval op de E17. Haar auto kwam gedeeltelijk onder een vrachtwagen terecht.

Chayenne Van Aarle reed dinsdag, toen ze onderweg naar huis was, in op een traag rijdende vrachtwagen die in de file stond aan te schuiven. Het is haast een wonder dat ze het overleefd heeft.

Aan de crash houdt ze een gebroken hand, een blauw oog, een hersenschudding, een kneuzing in een haar ruggenwervels, blauwe longen en enkele snijwonden over. Toch geeft ze nu al een interview aan Het Laatste Nieuws.

Daarbij wil ze meteen iets héél duidelijk maken. "Ik weet dat iedereen denkt dat ik op mijn gsm aan het kijken was. Natuurlijk heb ik me daar ooit al aan bezondigd, maar dat was nu helemaal niet het geval."

Wat er dan wel is gebeurd, kan ze zelf moeilijk verklaren. "Ik denk dat er op dat ogenblik te veel gedachten in mijn hoofd zaten", zegt ze. "De dagen voordien was er constante druk en werd ik met heel veel problemen geconfronteerd. Ik denk dat mijn lichtje even is uitgegaan."

Ze vindt dat er veel wordt geoordeeld over jonge mensen die in ongevallen verzeilen door drank, drugs en gsm-gebruik, maar dat er vaak vergeten wordt dat het mentale aspect ook belangrijk is. "Je hoofd moet in balans zijn voor je in een wagen stapt", klinkt het.