Jullie zijn het er over eens over verkeersregel: “Belachelijk als we dat overal zouden doen”

door: PMN
Auto's - verkeer
Afbeelding bron: Photonews

Het verkeer wordt steeds maar drukker. Veel gezinnen hebben tegenwoordig twee of meer auto’s ter beschikking.

Op veel plaatsen in de bebouwde kom verlaagde men de snelheid tot 30 kilometer per uur. Zou dat niet beter overal ingevoerd worden?

We stelden die vraag op onze Facebookpagina. Dit is een greep uit de reacties.

"Breek alle wegen op leg terug kassei en pak een paard dan, hè"

"Nee, want op de duur hebben fietsers overal gelijk, zelfs als ze de verkeersborden en reglementen aan hun laars lappen, begin het ook beu te worden."

"Ben zowel fietser als automobilist, neen de snelheid verlagen is op veel plaatsen en tijdstippen geen verbetering in tegendeel soms. Akkoord voor de spitsmomenten maar verder brengt het alleen meer gevaar en roekeloosheid."

"Ze kunnen waar nodig ook verkeersstremmers of -drempels invoeren. Maar waarschijnlijk kost dit te veel en brengt het geen boetes op."

"Gewoon belachelijk. 30 per uur aan scholen, op schooldagen, is te verantwoorden. Al de rest is prietpraat en heeft niets met veiligheid te maken. Oorzaak van eindeloze verkeersopstoppingen ook ......"

"Wat heeft het zin? Als ze toch voorbij razen nietegenstaande 30 zone . En er nauwelijks of ( bijna ) nooit controle is? Heel erg, hier twee scholen en een kliniek."

Tags verkeer