Anuna De Wever wil ommekeer: "4% wereldbevolking vloog in 2018, maar wij zien dat als ons recht"

door: MRO
Anuna De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Zondag vindt een nieuwe klimaatmars plaats in Brussel. De bekende klimaatactiviste Anuna De Wever pleit voor een drastische ingreep in onze economie.

"Ik pleit voor een economische revolutie. Als we kijken naar de wetenschap dan is dat gewoon nodig als we op deze planeet willen blijven leven. Daar gaat het ook voor mij over, er is geen alternatief", zegt Anuna De Wever in De zevende dag op Eén.

"Concreet betekent dit dat we naar een circulaire economie gaan waarin we niet meer kijken naar economische groei, maar waar we ook kijken naar mensen en mensenrechten als prioriteit zien."

"In 2018 heeft maar 4 procent van de wereldbevolking internationaal gevlogen en wij zien dat allemaal als ons recht. Wij willen zo blijven leven, maar doordat wij dat allemaal doen, zit wel de rest van de wereld enorm in de problemen."

"Het kapitalisme is gebouwd op kolonialisme, op racisme, op uitbuiting. Dat moet zeker hervormd worden, dat is de planetaire grens aan het uitbuiten."

"Wij zitten nu in een zeer geprivilegieerde positie en kunnen dit enkel behouden doordat we andere landen aan het uitbuiten zijn."