Anuna De Wever niet te spreken over maatregelen tegen klimaatspijbelaars: “Belachelijk, hoe moeten we je die regering nog serieus nemen?”

bron: De Standaard/Tagtik
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week donderdag staat er opnieuw een klimaatbetoging op het programma. Tijdens 'school strike for a better future' gaan scholieren weer spijbelen om te betogen voor het klimaat.

De scholieren hebben altijd de steun gekregen van toenmalig minister van onderwijs Hilde Crevits. De nieuwe minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat het anders doen. 

"Voor spijbelen bestaat er nu eenmaal geen enkele goede reden. Een rood licht is altijd een rood licht en spijbelen is altijd spijbelen. Het mag niet", zo zegt Michaël Devoldere, woordvoerder van minister Weyts in De Standaard. 

Hoe Weyts gaat optreden wordt er wel niet bij vermeld. Anuna De Wever is er niet over te spreken. "Ze laat de internationale klimaatambitie los en treedt strenger op tegen spijbelen", stelt De Wever. "Ze hebben de boodschap écht niet begrepen. Het is belachelijk dat Vlaanderen blijft wegkijken. Hoe moeten we onze politici nog serieus nemen?"