Klimaatbetoging van morgen in Brussel krijgt politieke steun: “Geen oplossing, eerder groene bullshit”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews
Morgen is er opnieuw een betoging van Youth For Climate in Brussel. Ook Greta Thunberg zal daar aanwezig zijn.

De betoging kan ook op steun rekenen uit politieke hoek. Vlaams fractieleider Jos D'Haese, Federaal volksvertegenwoordiger Greet Daems en Europees parlementslid Marc Botenga van PVDA zullen aansluiten bij de mars om 14u aan het Centraal Station.

“De Climate Strike blijft meer dan ooit nodig. Met de EU Green Deal werkte Ursula von der Leyen zich in de kijker”, luidt het bij PVDA. 

“Maar het blijkt steeds meer een lege doos te zijn. Youth for Climate stelt terecht dat "de Green Deal helemaal niet voldoende is om onze toekomst echt veilig te stellen, het is eerder 'groene bullshit'. De klimaatdoelstellingen die de Green Deal stelt, kunnen de opwarming van de aarde niet beperken tot 1,5°C. De organisatoren van de mars vragen ‘dat de sterkste schouders de grootste lasten dragen en dat grote vervuilers hun verantwoordelijkheid nemen’. Ze hebben gelijk.”

“Er is een Red Green Deal nodig, die de grote vervuilers aanpakt én sociaal en ambitieus is. Dat is de enige weg om een echt draagvlak te creëren voor de levensnoodzakelijke klimaatmaatregelen. Daarom roepen wij onze leden en sympathisanten op om deel te nemen aan de Europese Klimaatstaking op 6 maart en morgen mee door de straten van de hoofdstad te trekken."