Parlementslid haalt uit naar Kristof Calvo: “Is dit een voorproefje van wat hij beoogt?"

door: BVDO
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

Assita Kanko, Europees parlementslid voor N-VA, vindt de veroordeling van de leden van Voorpost niet correct. Ze haalt hieromtrent ook uit naar Kristof Calvo (Groen).

De veroordeling van de leden van Voorpost beroert de gemoederen. Ook Europees parlementslid Assita Kanko kijkt op van deze beslissing van de rechter.

Een spandoek met het opschrift ‘Stop islamisering’ is volgens haar geen probleem. “Ik zou niet rond gaan lopen met zo'n spandoek. Maar ik zal wel altijd opkomen voor onze waarden en normen, en voor de vrijheid en verantwoordelijkheid van elk individu. Ik steun de vrijheid en de democratie, de verscheidenheid. Andere meningen mogen bestaan”, schrijft ze op Facebook.

“Ik denk dat 'Stop islamisering' niets anders is dan een andere mening. Het is in mijn ogen niet aanzetten tot haat, maar een mening die deze groep mag hebben. Om hen daar nu zes maanden cel voor te geven is absurd en buitenproportioneel. In een gezonde democratie moet dit kunnen. Dit is een beangstigend vonnis. En dit terwijl verkrachters, vaak onbestraft, rondlopen. Justitie en de prioriteiten soms. Een raadsel.”

Kanko gaat nog een stapje verder. “Er is geen plaats in Europa, in Vlaanderen, voor extremisme. Het is net de Sharia die aanzet tot haat en succesvolle integratie in de weg staat. Ook moslims zouden de Sharia moeten verwerpen. Je kan gelovig zijn zonder extremist te zijn. Wat moeten op onze strepen staan om onze manier van leven te beschermen. Dat is wat deze groep deed als je het mij vraagt. We mogen fier zijn op onze identiteit.”

“Als dit een voorproefje is van wat Kristof Calvo beoogt met zijn grondwetswijziging om drukpersmisdrijven die aanzetten tot haat, geweld en misdrijven, van het Hof van Assisen naar de correctionele rechtbank te brengen, is het einde niet in zicht. Dit kan niet de bedoeling zijn. Wie gaat bepalen wat haatmisdaad is? Calvo en de pensée unique? Dan weten we al wie er de gevangenis invliegt… Ik ben benieuwd hoe de rechter zijn vonnis motiveert”, besluit ze.