Bart De Wever is er zeker van: “Minister Tinne Van der Straeten heeft hen omgekocht”

door: BVDO
bart de wever
Afbeelding bron: Photonews

Energiebedrijf Engie schreef premier Alexander De Croo (Open VLD) een brief waarin het stelt dat de kerncentrales onmogelijk langer open gehouden kunnen worden.

Engie-ceo Catherine MacGregor en Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter van de raad van bestuur, schreven de brief aan premier De Croo (Open VLD).

“De verlenging van de reactoren van Doel 4 en Tihange 3 is alleen mogelijk in een project van een levensduurverlening van 10 tot 20 jaar. Onze ervaring met gelijkaardige projecten heeft ons ervan overtuigd dat die termijn moeilijk haalbaar is. In die omstandigheden lijkt het ons onmogelijk om de verlenging van de activiteit van die twee eenheden in 2025 te verzekeren”, liet Engie weten.

Volgens Bart De Wever (N-VA) klopt dat allemaal niet. “Wie de brief goed leest merkt op dat de verlenging van de centrales perfect mogelijk is binnen een soepeler wettelijk kader”, zegt De Wever.

“Waar wordt Engie het rijkste van, van goedkope kernenergie blijven produceren of van subsidies van minister van Energie Van der Straeten om vuile gas te produceren? Vanderstraeten heeft Engie omgekocht, ik heb er geen andere woorden voor.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis app van Redactie24