Bart De Wever heeft een duidelijke mening over de protestrit die Vlaams Belang organiseerde

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang organiseerde zondag een protestrit naar de Heizel in Brussel, een massa voertuigen kwam er samen om te protesteren tegen de Vivaldi-coalitie. Bart De Wever vindt het 'een slimme actie'.

"Ik vind dat een slimme actie. Het is ook indrukwekkend met al die auto's, veel indrukwekkender dan wanneer je met mensen naar Brussel zou komen want zo zijn er elke dag wel betogingen", reageerde Bart De Wever in De Zevende Dag.

" Tom Van Grieken heeft één element waar hij 100 procent gelijk heeft, hij zegt dat België geen democratie is. Leg me eens uit in welk land in de wereld je wordt bestuurd in meerderheid door partijen waar je niet voor kan stemmen. Ik ken er zo maar één. Het hele systeem moet veranderen."

Volgens de voorzitter van N-VA moet Vlaanderen betalen voor het slecht bestuur in Wallonië. Toch loopt hij niet warm voor een samenwerking met Vlaams Belang.

"De meeste partijen in België klampen vast aan dat systeem en ze weten heel goed waarom. De facturen van het slecht bestuur landen niet in het zuiden, maar in het noorden van het land. Veel partijen in het noorden leven doelbewust in een soort ontkenning en die kwijnen weg in die Vivaldi-brij."

Ranzige uitspraken

"Zij hebben nooit iets gedaan om zichzelf aantrekkelijk te maken voor andere partners. Het is een rechtsextremistische anti-vreemdelingenpartij die in haar middens ook zeer extreme figuren duldt die ranzige uitspraken doen waar nooit tegen wordt opgetreden."