Bart De Wever vraagt collega consequent te zijn: “U keft en keft, maar u bent laf”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever (N-VA) heeft in de Antwerpse raadscommissie fors uitgehaald naar Sam Van Rooy (Vlaams Belang) nadat die bleef uithalen naar de islam.

Fractieleider Sam Van Rooy van Vlaams Belang haalde in de Antwerpse raadscommissie tot grote verveling van burgemeester Bart De Wever (N-VA) voortdurend uit naar de islam.

Vooral het bezoek van De Wever aan de moskee van Mehmet Akif zat Van Rooy dwars. “Een Turkse organisatie die wordt aangestuurd door de Turkse president Erdogan en als doelstelling heeft om onze samenleving te islamiseren”, zei Van Rooy.

De Wever repliceerde dat hij een volledig vernieuwde moskee bezocht. “Als dit een haatpaleis is, dan is het nogal gek dat ze juist de meest Westerse politicus uitnodigen”, klonk het bij de burgemeester. “Een burgemeester van alle Antwerpenaars hoort in te gaan op dit soort uitnodigingen.”

De Wever had dan ook een bijzondere oproep voor Van Rooy. “Wees dan consequent en roep op om de islam te verbieden. Doe een wetsvoorstel, maar die stap zet uw partij niet. U keft en keft, maar u bent laf. U bent laf omdat u de moed van uw overtuiging mist.”