Conner Rousseau is het beu: "Stop met kappen op de virologen"

door: STS
YouTube
Video bron: YouTube

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau is hersteld van het coronavirus en heeft zijn nieuwjaarstoespraak opgenomen en online gezet. Hij roept op tot een positieve ingesteldheid.

"Laten we een beetje begrip opbrengen voor elkaar. Zure tweets versturen lucht bij sommigen misschien op, maar het lost niets op. Wat in Brussel beslist wordt, zal niet altijd perfect zijn, dat kan ook niet. Niemand kende dit virus en niemand heeft vandaag het ultieme antwoord op het coronavraagstuk."

"Maar kappen op virologen, complottheorieën verkopen, rellen uitlokken en onze openbare veiligheid in het gedrang brengen, dat heeft nog geen enkele besmetting voorkomen, dat heeft nog niemand gevaccineerd, dat heeft nog niemand zijn vrijheid teruggegeven."

Natte krant

"We voelen ons vaak machteloos, maar wat we wél zelf bepalen, is hoe we naar dit alles kijken. Hoe we met deze vervelende situatie omgaan. Ik kies er vandaag voor om toch voorzichtig positief te zijn. Ook al heb ik mij de afgelopen dagen en weken zo slecht gevoeld en zo zwak gevoeld als een natte gazet. Ook al blijft het voor iedereen enorm zwaar, ik wil vandaag positief zijn en er volop tegenaan aan. En ik roep jullie op om mee te doen."