De Block en Beke onder vuur na Pano-reportage: "Ze mogen op de vingers getikt worden"

door: WVDS
Maggie De Block en Wouter beke
Afbeelding bron: Photonews

De reportage van Pano over de vernietiging van de strategische voorraad mondmaskers in ons land, heeft voor heel wat ophef gezorgd. Vooral bij het optreden van Maggie De Block (Open Vld) en Wouter Beke (CD&V) kunnen vraagtekens worden geplaatst.

“De reportage van Pano toont toch wel zeer grote nalatigheden. Er zijn een aantal zaken gebeurd die je maar moeilijk kan uitleggen, er zitten een aantal hallucinante elementen tussen”, reageert politicoloog Dave Sinardet (VUB) bij Redactie24.

“Ik denk dat de betrokken ministers daarover beter mogen worden ondervraagd en op de vingers getikt worden." Daarbij wordt gekeken naar toenmalig federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block en naar Vlaams minister voor Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke.

"De situatie voor Wouter Beke (CD&V) en Maggie De Block (Open Vld) is een beetje anders", vindt professor Sinardet. "De Block is geen minister van Volksgezondheid meer en het was ook al wel duidelijk tijdens de crisis dat zij dat ook niet meer ging worden. Daarom was ontslag op dat moment niet meer zo zinvol.”

Wouter Beke is een ander verhaal omdat hij normaal nog enkele jaren gaat blijven. Daar zijn misschien toch wat meer vragen over te stellen.”