De Croo en Jambon duidelijk: "Kerstmis mag niet het begin zijn van een nieuw rampzalig jaar"

door: STS
Elio Di Rupo, Alexander De Croo, Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon en eerste minister Alexander De Croo hebben uitgelegd waarom we Kerstmis enkel mogen vieren met de mensen waarmee we onder hetzelfde dak leven. Enkel alleenstaanden of mensen die alleen wonen mogen een contact en een knuffelcontact samen uitnodigen.

"We beseffen dat we een verschrikkelijk moeilijke boodschap brengen: Kerstmis vieren met de mensen die onder je dak leven. We hadden het allemaal anders gewild", zei Jambon.

"Ik besef heel goed dat we een gigantische inspanning vragen, eigenlijk iets wat volledig tegen onze natuur is. Maar ik denk dat het doel dat we nastreven, het waard maakt om die inspanning te leveren: te allen prijze een derde golf vermijden."

Alexander De Croo

Premier De Croo benadrukte dat we tijdens de eindejaarsperiode de geleverde inspanningen niet mogen tenietdoen. "Ik begrijp de teleurstelling van de mensen. Ik had ook graag Kerstmis gevierd met mijn ouders, mijn zus, mijn schoonouders... Maar het zal dit jaar niet mogelijk zijn."

"We moeten hier samen door en kunnen niet op enkele dagen alles wat we gedurende vier weken hebben opgebouwd, te grabbel gooien. Laat ons met Kerstmis proberen een punt te zetten achter een absoluut rampzalig jaar. Maar laat het vooral niet het begin zijn van een nieuw rampzalig jaar."