Discussie over kerncentrales: Bart De Wever stelt opmerkelijke oplossing voor

door: STS
bart de wever
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een oplossing voor de discussie over de kernuitstap. Hij wil energie regionaliseren.

"Ik mag hopen dat men terugkomt op de kernuitstap. De wisselmeerderheid ligt nog op tafel. En het is technisch nog perfect mogelijk om de kerncentrales open te houden", zei De Wever op Radio 1.

"Engie heeft gezegd van niet, maar is daarin tegengesproken door de eigen ingenieurs. En het bedrijf begint nu ook andere signalen uit te zenden."

"Er is ook nog de oplossing van de regionalisering. Zoals in 1991, toen de federale regering het niet eens raakte over een dossier inzake wapenuitvoer."

"Philippe Moureaux zei toen: 'Ik leg een atoombom op tafel: ofwel krijgen wij licenties om Waalse wapens uit te voeren, ofwel beslissen we dat morgen alleen en is het feitelijk een regionale bevoegdheid'."

"We evacueren dit van de Vivaldi-tafel en brengen het naar de regio's. In Vlaanderen is er een massale meerderheid voor. Als Groen uit de regering stapt, zijn ze mathematisch niet nodig. En de Franstaligen kunnen dan doen wat ze willen."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24