"Een zeer groot deel van onze Belgische economie staat op de rand van de afgrond"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Alexander De Croo (Open Vld) is blij dat er een loonakkoord is. De premier roept op tot redelijkheid op een moment dat heel wat bedrijven het moeilijk hebben.

Er komen veel reacties op het loonakkoord dat bepaalt dat de lonen met 0,4 procent bovenop de index mogen stijgen en dat werknemers een netto-premie tot 500 euro kunnen krijgen in ondernemingen die het financieel goed hebben gedaan.

"Op een moment als dit begrijpt iedereen dat we een beetje redelijk moeten zijn. Iedereen zal zeggen: ik wil graag een hoger loon hebben", reageerde  Alexander De Croo bij VTM Nieuws. 

"Maar je kan enkel een hoger loon hebben op een moment dat je bedrijf niet in de problemen zit. Een zeer groot deel van onze Belgische economie staat op de rand van de afgrond."

De premier is uiteindelijk blij met het akkoord. "Wat men verwacht van een regering is dat die erin slaagt om een akkoord te maken waar iedereen zich kan in vinden. Daar zijn we in geslaagd en dat is in het voordeel van iedereen in ons land", zei hij in Het journaal op VRT.