Egbert Lachaert doet warme oproep: "Want mensen voelen dat elke dag in hun portefeuille"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hoopt dat de federale regering snel tot een zomerakkoord kan komen.

Lachaert vindt het hoog tijd dat er beslissingen worden genomen in dossiers zoals de pensioenhervorming, de kerncentrales, de arbeidsdeal en de verhoging van het defensiebudget.

"Deze regering bestaat uit zeven partijen. We weten dat het niet evident geweest is om deze regering te vormen", zei Egbert Lachaert op Radio 1.

"De partijen hebben ook verschillende overtuigingen, en daar is niets mis mee. Op het einde van de rit zijn we er toch altijd al in geslaagd om akkoorden te sluiten."

"Wij hebben als Open Vld alleszins volop de wil om met deze regering door te gaan en te tonen dat dit beleid nog kan werken en er beslissingen genomen kunnen worden."

"Ik hoop dat iedereen dat kan doen en ik wil toch een warme oproep doen om voor de zomer echt stappen vooruit te zetten."

"De sense of urgency, het gevoel van hoogdringendheid, moet echt wel doordringen. Mensen zitten sowieso met heel concrete problemen, elke dag voelen ze die oorlog in Oekraïne in hun portefeuille. Dan kan je niet hebben dat het beleid stil gaat staan. We moeten echt nú knopen doorhakken."