Francken na terreuraanslagen: "Paarsgroen kijkt weg in de vrees op zere electorale teentjes te trappen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Na de terroristische aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk volgde donderdag het nieuws dat afgelopen weekend ook in België een terreuraanslag werd verijdeld. Het ging om 2 minderjarigen die trouw hadden gezworen aan IS. 

Theo Francken (N-VA) vindt dat het probleem onvoldoende wordt benoemd. Het regende medeleven en afschuw, maar nooit wordt het probleem bij naam genoemd."

"Bij de nog steeds onopgehelderde brand in het asielcentrum te Bilzen konden ze niet snel genoeg zijn om te namen en schamen. Als het over radicale moslimterreur gaat, blijft men bij wat algemeenheden over haat, terreur en ‘darkness’. Deze ‘twee maten, twee gewichten’-aanpak verontwaardigt me. En ik ben hierin lang niet alleen."

"Het probleem van het Islamisme erkennen begint bij het probleem te benoemen. Paarsgroen kijkt liever weg in de vrees op zere electorale teentjes te trappen. De groene Ecolo-voorzitter blaast zelfs op het hondenfluitje door de Franse regering aan te vallen." 

Naïviteit

"Voor premier De Croo bestaat er geen ‘wij’ en ‘zij’, zo verklaarde hij in de Kamer naar aanleiding van de aanslagen in Frankrijk. Wat een naïviteit. Er bestaat zeker een ‘wij’ en een ‘zij’."

"'Wij' zijn diegenen die het goed menen met onze samenleving en opkomen voor onze fundamenten: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. ‘Zij’ zijn diegenen die onze samenleving kapot willen en het Kalifaat willen uitroepen en de sharia invoeren.