Frank Vandenbroucke heeft bijzondere boodschap voor alle jongeren

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacrisis is voor iedereen bijzonder boos, maar niet in het minst voor de jongeren in onze samenleving. Voor hen heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) een bijzondere boodschap.

Heel wat jongeren hebben het erg zwaar, hun leven ligt stil. En zij kregen de afgelopen week dan ook nog eens te horen dat zij laatste in de rij zullen staan voor het coronavaccin. Frank Vandenbroucke laat in een boodschap op zijn Facebookpagina weten dat hij de moeilijke situatie begrijpt.

Beste jongeren,

Wij hebben enorm veel inspanningen gevraagd van iedereen, ook van jullie. Jullie willen het leven ontdekken en ervan genieten. En liefst van al samen met jullie vrienden en vriendinnen. Dat is allemaal onmogelijk geweest.

We weten dat dat bikkelhard is. Maar het virus houdt nu eenmaal van feestjes, van elkaar zien en van elkaar vastpakken. Daarom moeten we juist zo streng zijn.

En daarom wil ik alle jongeren graag bedanken. Omdat we zien dat jullie al die vervelende maatregelen wel goed volgen. Omdat we zien dat die motivatie om de regels te volgen ook groeit.

Dank jullie wel om vol te houden. En zoals Martine Tanghe het zo mooi zei: dit komt goed.