Frank Vandenbroucke reageert op commotie: "Die foto's generen mij langs geen kanten"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft gereageerd op de commotie die er ontstaan is over beelden vanop het Vooruit-congres van afgelopen zaterdag.

In de Nekkerhal in Mechelen kwamen toen veel leden en niet-leden van Vooruit samen. Voorzitter Conner Rousseau stelde er een participatieproject voor, onder de noemer 'The Big Shift'.

Achteraf was er heel wat te doen over beelden waarop onder andere minister Vandenbroucke te zien is, zonder mondmasker. Terwijl nu mondmaskers weer worden ingevoerd in publieke binnenruimtes.

"Die foto's generen mij langs geen kanten. Het vond in een grote zaal plaats, met redelijk zuivere lucht. Er werd ook een Covid Safe Ticket gebruikt. Bovendien denk ik dat de achterban van mijn partij nogal stevig gevaccineerd is", verklaarde Vandenbroucke in 'Terzake'.

"Ik heb daar niemand gezoend. Vroeger zou ik dat gedaan hebben. Ik ben daar geen mensen om de hals gevlogen en heb geen handen geschud. Ondanks dat er een coronapas gebruikt werd en dat we in een grote ruimte zaten. Je moet voorzichtig blijven."

Download nu de gratis app van Redactie24