Frank Vandenbroucke weet zeker: "Dan moet iedereen weer naar vaccinatiecentrum"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zegt te verwachten dat iedereen uiteindelijk toch een derde prik tegen het coronavirus zal krijgen.

De Hoge Gezondheidsraad ziet momenteel geen reden om de hele bevolking te vaccineren. Dat advies hebben de ministers ter harte genomen. Toch zal de derde prik er wellicht nog wel komen voor iedereen.

"Dat het op dit moment niet nodig is om de hele bevolking zo'n boostervaccin te geven, wil niet zeggen dat we dat nooit gaan doen", benadrukte Vandenbroucke (Vooruit) op Eén.

"Integendeel: ik mag er eigenlijk van uitgaan dat in de loop van volgend jaar er nog zal moeten gevaccineerd worden. Want de epidemie gaat voort. En een vaccinatieprogramma stopt ook niet na een eerste basisvaccinatie."

"Je mag ervan uitgaan dat de hele bevolking nog eens in de vaccinatiecentra zal moeten passeren. De vraag is wanneer dat zou moeten, in welke omstandigheden, en met welk vaccin."

Zorgpersoneel

"Op dit moment werken de vaccins nog altijd heel goed voor de brede bevolking, die beschermen heel goed. Nu de hele bevolking opnieuw uitnodigen is te vroeg. Voor het zorgpersoneel, dat ook als eerste gevaccineerd werd, willen we een soort van superbescherming."

Download nu de gratis app van Redactie24