Grote verandering op autokeuring gaat ons tijd en geld besparen

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) gaat een grote verandering doorvoeren wat betreft de autokeuring.

Peeters ergert zich aan de lange wachtrijen en het gebrek aan klantvriendelijkheid bij de autokeuringscentra.

Ze heeft nu beslist dat herkeuringen ook uitgevoerd zullen kunnen worden door een erkende garagist. Die mag dan na het uitvoeren van de herstelling het groene formulier afleveren.

Ook een keuring "op verplaatsing", zoals nu enkel voor vrachtwagens en bussen mogelijk is op 21 sites in Vlaanderen, wordt mogelijk voor personenwagens.

"Voor beide hervormingen, herkeuringen bij erkende garagisten en keuring op verplaatsing voor personenwagens, wordt het onderzoek nu opgestart en worden de modaliteiten uitgewerkt", laat Lydia Peeters weten.

"De essentie is en blijft: mensen moeten hun wagen snel en op een klantvriendelijke manier kunnen laten keuren en dat is op dit moment onvoldoende het geval."

"De technische keuring is belangrijk vanuit het oogpunt verkeersveiligheid en moet dus blijven bestaan. Waar dit moet gebeuren is voor mij van ondergeschikt belang. Belangrijker is dat de klant niet letterlijk of figuurlijk in de kou blijft staan."

Eerder werd al bekend dat kleine gebreken die geen gevaar vormen voor de veiligheid niet meer tot een herkeuring moeten leiden. Het euvel laten herstellen tegen de volgende periodieke keuring zal volstaan. Dit moet de wachtrijen aan de keuringscentra inkorten.