Grote zorgen om stijgende energiefactuur: “Zij zal het niet voelen”

door: BVDO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

De energieprijzen swingen de laatste tijd de pan uit. Het is nu aan de regering om daarvoor een oplossing te zoeken.

Wij vroegen onze lezers of de regering erin zal slagen om de prijs van de energiefacturen omlaag te krijgen. Een greep uit de reacties...

“Zeer zeker en dan ergens anders terughalen.”

“Niets gaan ze doen, gewoon de kleine man aan zijn lot overgelaten”

“Neen, want ze beseffen niet de doorsnee burger geen 2.000 euro per maand verdienen. Een dik varken beseft niet dat een mager honger heeft.”

“Nee, want dat is hun nadeel.”

“Nee, zijn zij juist die ze verhogen! De zakkenvullers!”

“Beloven zullen ze het zeker, maar dat zal ook alles zijn, zoals gewoonlijk hé!”

“Neen, als je de volgende uitspraak van minister van energie hoort. De gewone man zal betalen en elke euro in 2 moeten bijten om hun hoofd boven water te houden. Zolang de rijken maar niets voelen of tekort komen. Zij zal het niet gewaar worden.”

“Ik weet heel zeker dat ze zelfs er de moeite niet gaan voor doen, het enige wat hen bezighoud zijn hun onverzadigbare zakken.”

“Neen zeker niet, met hun loon maakt dat niet veel uit om meer te betalen. Laat ze eens paar maanden leven van 1.500 euro… misschien zien ze dan in hoe moeilijk het is om rond te komen.”

“Energiefacturen omlaag krijgen? Is nochtans geen moeite om de elektriciteit van 21% naar 6% BTW te brengen! Is een basisbehoefte, toch?”

“Natuurlijk gaan ze de energie niet verlagen, ze moeten eerst hun eigen zakken vullen, schandalig.”

“De regering slaagt er alleen om hun eigen bankrekening te spijzen en die van hun rijke vriendjes. De simpele werkende man wordt meer en meer uitgebuit.”

“Het enige dat die tot nu toe omlaag hebben gekregen is onze bankrekening en onze gemoedsrust.”