Gwendolyn Rutten is er niet goed van: "Heftig, het doet allemaal nog heel veel pijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Gwendolyn Rutten, de burgemeester van Aarschot, heeft gereageerd nu een verdachte is opgepakt voor de brandstichting in het rusthuis van de stad.

In de nacht van 22 juli werd brand gesticht in het woonzorgcentrum Sint-Rochus. Daarbij kwam een 88-jarige rusthuisbewoner om. Vrijdag raakte bekend dat een 34-jarige vrouw is aangehouden.

"Het is wel heftig om de beelden terug te zien. Niet alleen voor de mensen van het woonzorgcentrum, maar voor de hele gemeenschap", zei Gwendolyn Rutten op ROB-tv.

"Het is hard binnengekomen bij ons. Ik begrijp dat het parket dit niet bevestigt, maar zover wij weten gaat het om een medewerkster van het woonzorgcentrum."

"Het doet allemaal nog heel veel pijn. Het is zo'n vijf maanden geleden. Die onzekerheid heeft aan veel mensen geknaagd; bij de bewoners, bij het personeel, bij iedereen."

"Ondanks het feit dat het heel hard binnenkomt dat het iemand was die tijdelijk bij ons werkte, zijn we toch wel opgelucht dat er een doorbraak is en dat er schot komt in de zaak."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24