Jambon heeft boodschap voor bevolking: "Komt hard aan, maar dit is nu de opdracht"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft na afloop van het Overlegcomité het woord genomen. Hij 

"Ik besef ten volle dat dit voor veel mensen opnieuw een opdoffer is. We hadden gehoopt dat we die verstrengingen achter ons hadden kunnen laten en we de zaak zo onder controle zouden kunnen houden."

"Als je merkt dat dat niet geval is, moet je handelen. En als je dan bijkomende maatregelen moet nemen, zijn dat stuk voor stuk maatregelen die hard aankomen. Ik moet daar niet flauw over doen."

Vaccins

"Maar het is beperkt in de tijd, het is van nu tot 25 april dat we de bevolking oproepen om nog eens die inspanning te leveren. Dat dit niet eenvoudig of makkelijk is, daar moeten we niet van overtuigd worden. Maar we hebben geen keuze. Het is de opdracht die we nu allemaal samen hebben. We hebben dat in het verleden al goed gedaan, de overgrote meerderheid van de bevolking toch. Nu moeten we nog enkele weken die inspanning opnieuw volhouden."

"Er is licht aan het einde van de tunnel. De vaccinaties bewijzen dat ze gunstige effecten hebben. De vaccinatiecentra draaien op volle toeren. Laat de vaccins maar in karrenvrachten komen. Hoe meer we er krijgen, hoe sneller we iedereen kunnen vaccineren."