Joachim Coens weet het wel: "Voor hen moet er eerst versoepeld worden"

door: STS
Joachim Coens Cd&v
Afbeelding bron: Photonews

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een duidelijke mening over de vaccinatiestrategie die gevolgd dient te worden. Wanneer een groot deel van de meest kwetsbare mensen gevaccineerd zijn, moeten er versoepelingen komen voor jongeren, vindt hij.

"Ik vind het logisch dat de ouderen, de meest kwetsbaren, eerst gevaccineerd worden. Maar even logisch is dat wanneer er een stukje versoepeld kan worden, dat er voor de sterksten, met name de jongeren, eerst versoepeld wordt", zei Coens in 'De Afspraak'.

"Dat als je kunt versoepelen, je diegenen die het minste risico lopen, zijnde de jongeren, als eerste perspectief geeft. Dat lijkt mij logisch."

Festivals

"Wanneer je een deel van de ouderen gevaccineerd hebt, bijvoorbeeld alle 65-plussers, is er voor de jongeren misschien wel perspectief om dingen te kunnen doen, komende zomer. Want dat is waar ze naar uitkijken. Je kan bijvoorbeeld zeggen: we gaan deze zomer proberen festivals op te bouwen. In Barcelona hebben ze een proefproject georganiseerd, met testen vooraf en achteraf, met mondmaskers... Kan een veilig festival, met mondmaskers, op een bepaalde manier georganiseerd worden? Dat soort perspectieven zijn belangrijk."