Joe Biden richt oproep tot Donald Trump: "Dit is een ongeziene aanval op onze democratie"

door: MRO
Joe Biden
Afbeelding bron: Photonews

Het is chaos in Amerika. Aanhangers van Donald Trump zijn het Capitool binnengedrongen, er werden schoten gelost en er vielen gewonden. President-elect Joe Biden sprak de natie toe. Hij veroordeelt wat zich aan het Capitool afspeelt in strenge bewoordingen en doet een oproep aan Donald Trump.

"Op dit moment wordt onze democratie aangevallen als nooit tevoren, zoals we het nooit in moderne tijden hebben gezien... Een aanval op de mensen die ons vertegenwoordigen."

"De chaos aan het Capitool weerspiegelt niet het echte Amerika, dit is niet wie wij zijn. We zien een klein aantal extremisten aan het werk... Dit is chaos en dit moet nu eindigen."

Joe Biden richt ook een oproep tot Donald Trump. "Ik roep president Trump op om nu op de nationale televisie te gaan, om zijn eed te vervullen en de grondwet te verdedigen en een einde aan deze gebeurtenissen te eisen."

Biden omschrijft de situatie als 'een donker moment' en wil de komende 4 jaren werk maken van herstel van de democratie. "Het werk van de komende vier jaar moet het herstel worden van democratie, fatsoen, eer, respect. Gewoonweg eenvoudig fatsoen."

Tags joe biden