Jong Groen zorgt voor commotie: 'Te oude witte mensen maken foute inschattingen'

door: MRO
Jeremie Vaneeckhout
Afbeelding bron: Photonews

Groen doet het bijzonder slecht in de meest recente peiling. Op Twitter zorgde Jong Groen voor commotie door te stellen dat een deel van de oudere witte mensen in de partij foute inschattingen maken.

Groen maakt deel uit van de Vivaldi-regering en heeft het met Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten twee ministers die regelmatig op de voorgrond treden. Toch haalt de partij in de meest recente peiling nog amper 7,4%.

Met dat resultaat wordt Groen de kleinste partij in Vlaanderen. Het nieuwe voorzittersduo Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout boekt dus niet onmiddellijk goede resultaten. 

Kritiek van Jong Groen

Volgens Jong Groen lopen er enkele zaken grondig fout. "We moeten meer op onze strepen durven staan binnen de regering, onze ideologie zit goed. Die is nu dé oplossing voor de vele crisissen van vandaag", klinkt het op Twitter.

Daarnaast pleit Jong Groen voor vernieuwing. "Een nieuwe wind is ook duidelijk nodig. De huidige generatie kan de bevolking niet overtuigen. Net een partij als Groen moet durven kiezen voor vernieuwing. Die zal er enkel komen met een keuze voor verjonging en diversiteit."

"We willen een betere weerspiegeling van de maatschappij. Een deel van de groep witte mensen, vaak ook te oud, die daar nu zit maakt foute inschattingen. Ze zijn teveel meegegaan in machtspolitiek. Ze zijn te veel voeling verloren met mensen. We hebben nu nood aan een omslag."

Voorzitter Jeremie Vaneeckhout zette Jong Groen al snel op hun plaats op Twitter, waarna de bewuste post verwijderd werd en Jong Groen zich verontschuldigde.

"We zijn allemaal vrijwilligers en maken soms al eens fouten, want Jong Groen is een leerschool. Waarom haalden we onze bewuste tweet offline? Omdat we beseffen dat deze tweet genuanceerder kon en we onze woorden beter moesten kiezen."

"De boodschap blijft echter dat we een betere weerspiegeling van de samenleving willen in onze parlementen."