Komt er een coronapas in Vlaanderen? Politici spreken zich uit

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse regering overweegt om in navolging van Brussel de coronapas in te voeren in bepaalde steden en gemeente waar de vaccinatiegraad laag ligt.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is daar alvast voorstander van. "Ik denk dat de Vlaamse regering daar in het belang van de volksgezondheid en in het belang van de mensen die wel gevaccineerd zijn, misschien moet over nadenken", verklaarde hij op VTM.

"Ik denk dat het goed is dat we de discussie voeren over wat er moet gebeuren op de plaatsen waar er heel weinig mensen gevaccineerd zijn", zei Hilde Crevits (CD&V).

"Ik vind het goed dat we het debat openen, want het invoeren van zo'n pas kan zorgen voor een boost in het aantal vaccinaties."

"Ik vind dat het algemeen principe echt wel de vrijheid moet zijn, geen pasjesmaatschappij", verklaarde Bart Somers (Open Vld).

"Gelet op de heel hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen is de situatie fundamenteel anders dan in Brussel. Maar het is evident dat je het blijft opvolgen en kijkt wat er eventueel nog extra moet gebeuren."