Koning Filip heeft heldere boodschap voor politici: "Koningin en ik spraken met slachtoffers"

door: MRO
koning filip
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip heeft in zijn kersttoespraak een duidelijke boodschap gestuurd richting politici. Heel wat mensen kampen nog steeds met de gevolgen van de overstromingen van afgelopen zomer. Koning Filip roept politici op om 'sneller vooruitgang te maken op het terrein'.

"Deze zomer heeft ons land de gevolgen van de klimaatverandering aan den lijve ondervonden. De schaal van de overstromingen was ongezien, en zet ons ertoe aan te handelen, ieder volgens zijn mogelijkheden en bevoegdheden", aldus de Koning in zijn kerstboodschap.

"Zeer onlangs nog spraken de Koningin en ik met de slachtoffers van de getroffen steden en gemeenten. Ze vechten nog elke dag tegen de concrete problemen waar ze voor staan."

"We zagen ook burgemeesters die, vastberaden en met veel geduld, begonnen zijn met de wederopbouw, met de steun ook van de bevoegde overheden."

"Samen met hen spreken we de wens uit dat het werk op het terrein sneller vooruitgang maakt. Zodat elk slachtoffer zo snel mogelijk een veilige en warme thuis kan terugvinden."